KC Rodenburg

Rodenburg zet zegereeks voort

Na twee weekenden zonder competitie reisde de selectie van Rodenburg afgelopen zondag af naar Oude Pekela om het daar op te nemen tegen WSS. Rodenburg 2 wist haar wedstrijd vrij makkelijk te winnen met 8-14. In een redelijke wedstrijd liep Rodenburg 2 weg bij WSS en kwam de overwinning aan het eind niet meer in gevaar. Het was dus zaak voor het eerste om ook de twee punten te pakken.

In een aftastend begin kon WSS bij blijven tot 1-1. Daarna kon het tweede aanvalsvak een 1-3 voorsprong op het scorebord zetten. WSS kwam via een afstandsschot terug tot 3-2, maar Rodenburg antwoorde direct. Vanaf dit moment wist Rodenburg beter in haar spel te komen en om te gaan met de tegenstand van WSS. Zij liepen dan ook uit naar een 3-6 voorsprong. De verwachting was dat Rodenburg langzaam verder uit zou lopen, maar WSS wist via kleine kansjes terug te komen tot 6-6. Hiervan was Rodenburg absoluut niet onder de indruk, met 6 afstandsschoten op rij namen zij weer de leiding (6-12). Hierna volgende een periode waarin beide ploegen om en om scoorde, zo werd de ruststand bepaald op 9-15.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Rodenburg wilde er wel een mooie 2e helft van maken en ging dus weer volle bak. WSS scoorde direct een doelpunt, maar Rodenburg beantwoorde dat met twee tegen doelpunten. Wat rommelige momenten wisselden af met mooie doelpunten. Zowel WSS als Rodenburg wisten nog een aantal keren een doelpunt te maken, maar Rodenburg bleef de bovenliggende partij. Bij een eindstand van 18-27 floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Door deze overwinning en de andere uitslagen in de poule klimt Rodenburg naar de 2e plaats met 1 punt achterstand op koploper Atalante. Volgende week speelt de selectie weer in Leek, het eerste zal het om 14:30 opnemen tegen Olympia. Aansluitend zal Rodenburg 2 spelen tegen het derde van OWK.