KC Rodenburg

Rodenburg verliest van Noordenveld

Afgelopen zaterdagavond stond de derby tussen Noordenveld en Rodenburg op het programma. De eerste ontmoeting van dit seizoen vond plaats in Roden. In de poule stond Noordenveld ongeslagen aan de leiding en Rodenburg stond in de middenmoot. Ondanks dat was Rodenburg van plan om haar huid duur te verkopen en voor de volle winst te gaan.

Rond half acht begon de wedstrijd in een redelijk goed gevulde sporthal De Hullen in Roden. Noordenveld wist in de beginfase direct snel twee kansen te verzilveren en nam daarmee een 2-0 voorsprong. Rodenburg beet van zich af en kon tot 4-2 bij blijven. Daarna was er een sterke fase aan de kant van Noordenveld en liepen zij uit naar 7-2 voorsprong. Rodenburg liet het hier niet bij zitten en kwam met geduldig spelen en meer concentratie in de verdediging terug tot 8-6. In deze fase van de wedstrijd leek Rodenburg zich terug te knokken in de wedstrijd, helaas liep Noordenveld toch uit. Met veel fysieke strijd en veel schoten zonder rebound wist Noordenveld hun voorsprong weer uit te breiden en gingen zij de rust in met een ruime voorsprong van 12-7.

Ondanks dat de achterstand vijf punten bedroeg wilde Rodenburg niet opgeven. Met druk op het schot en extra inzet wilde Rodenburg terug komen in de wedstrijd. De tweede helft begon gelijkwaardig, maar vanaf de 13-8 lukte het Rodenburg niet om de druk verdedigend op Noordenveld te houden en overtuigend aan te vallen. Noordenveld liep in deze fase uit naar een 20-8 voorsprong en de wedstrijd was gespeeld. Met enkele wissels en de motivatie om niet weggespeeld te worden herpakte Rodenburg zich nog wel. Noordenveld probeerde volle bak door te gaan en een extreme uitslag op het scorebord te zetten. Zover liet Rodenburg het niet komen. Met meer verdedigende druk en een betere afronding van de kansen door Rodenburg kwam er een 26-17 eindstand op het scorebord. Voor Rodenburg een wedstrijd om niet te lang bij stil te staan en de juiste dingen uit mee te nemen voor de volgende wedstrijd. Noordenveld komt met deze overwinning weer een stapje dichterbij het kampioenschap, maar uiteraard wacht ze nog sowieso een lastige uitwedstrijd in Leek waar Rodenburg er alles aan zal doen om de twee punten in Leek te houden.

Volgende week zal de selectie weer thuis spelen in Leek, in de Rodenburghal. Het eerste zal het dom 14.40 opnemen tegen Vitesse. Aansluitend zal Rodenburg 2 het opnemen tegen Korwi 2. Voor de selectie twee belangrijke wedstrijden.