KC Rodenburg

Rodenburg klaar voor de competitie

Halverwege augustus begon de selectie van Rodenburg met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Ondanks dat de selectie niet alle trainingen en oefenwedstrijden compleet was, door de late zomervakantie, verliep de voorbereiding goed.

De eerste oefenwedstrijden werden gespeeld in Haule tegen het combinatieteam VZK/Donkerbroek. Het tweede startte met 4 heren van buiten de selectie, dit was ook terug te zien in de doelpunten de eerste helft. De tweede helft liep het al een stuk beter, desondanks wonnen zij de wedstrijd niet. Het eerste begon een stuk beter. Zij waren bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, nog niet helemaal scherp in de afronding maar een goede eerste wedstrijd.

Bij de tweede wedstrijd kwam Rog uit Groningen op bezoek in Leek. Het tweede speelde een goede wedstrijd waarbij bijna de hele wedstrijd het verschil maar een paar doelpunten was. Uiteindelijk wist Rog nipt te winnen met 20-22. Aansluitend speelden de eerste teams. Aan het begin van de wedstrijd ging het ook hier gelijk op, maar langzamerhand nam Rodenburg het initiatief. Rodenburg ging terecht met een voorsprong de rust in en wist deze voorsprong de tweede helft verder uit te bouwen. Met een 29-20 uitslag won Rodenburg overtuigend.

De voorbereiding werd afgelopen zaterdag afgesloten met een driekamp in Hoogeveen. De selecties van Rodenburg, Thrianta en WSS namen het in mooie wedstrijden tegen elkaar op. Rodenburg 2 moest duidelijk nog in het ritme komen tegen WSS 2 waardoor zij verloren. Aansluitend namen zij het op tegen Thrianta 2, het spel was al een stuk beter en deze werd dan ook gewonnen. Rodenburg 1 begon de driekamp tegen Thrianta. In een wedstrijd waar Rodenburg zelf scherp moest zijn en de wedstrijd moest maken werd er uiteindelijk ruimschoots gewonnen met 22-10. Aansluitend was WSS 1 aan de beurt. In eerste instantie gaven zij iets meer tegenstand, maar al snel pakte Rodenburg haar spel weer goed op. Door onder andere een aantal fases in de wedstrijd waarbij er veel gescoord werd won Rodenburg terecht met 24-11.

Na deze voorbereiding kan Rodenburg vol vertrouwen de eerste competitiewedstrijden aantreden. Aanstaande zondag om 13:00 neemt Rodenburg 2 het in Leek op tegen OWK 2, de buren uit Oostwold. Aansluitend zal het eerste om 14:30 starten tegen promovendus Kinea. Hopelijk kan Rodenburg de goede voorbereiding deze zondag voortzetten in de competitie.