KC Rodenburg

Rodenburg heeft lastige middag in Beilen

Na de ruime overwinning vorige week thuis tegen Kinea moest Rodenburg deze zondag afreizen naar Beilen om het daar op te nemen tegen Vitesse. Voorgaande seizoenen had Rodenburg het nooit heel makkelijk tegen Vitesse. Vitesse had de eerste week uitgespeeld en 1 punt gepakt en startte dan ook met vertrouwen de wedstrijd.

Het eerste doelpunt was voor Vitesse, al snel daarna maakte Rodenburg gelijk. In het eerste deel van de wedstrijd werd er vervolgens om en om gescoord, maar had Rodenburg steeds het initiatief. Ook het spel van Rodenburg was beter en zij creërde veel meer kansen dan Vitesse. In de loop van de tweede helft wist Rodenburg dan ook meerdere malen uit te lopen naar een verschil van 3 doelpunten, maar uiteindelijk kwam Vitesse steeds weer terug tot 2 doelpunten verschil. Er werd dan ook gerust met een 7-9 voorsprong voor Rodenburg.

Ondanks het betere spel en het creëren van veel meer kansen was Rodenburg er niet zeker van dat ze deze wedstrijd zouden winnen. De tweede helft moest er scorend een tandje bij en zij moesten door blijven gaan met het creëren van de kansen. Helaas bleef het voor Rodenburg lastig om de vele schoten te verzilveren. Vermoedelijk door de harde wind en het lange gras was het voor Rodenburg lastig om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vitesse had dit door en bleef veel energie stoppen in de wedstrijd. Dit bracht Vitesse zelfs op gelijke hoogte met Rodenburg, gelukkig herpakte Rodenburg zich direct en wist in het laatste kwart van de wedstrijd weer op voorsprong te komen. Met nog tien minuten spelen stonden ze weer drie doelpunten voor en was het zaak om de overwinning veilig te spelen en de voorsprong te behouden. In de laatste minuten werd dit goed uitgespeeld en won Rodenburg uiteindelijk met 15-19. Dit zal zeker niet één van de beste wedstrijden van dit seizoen worden, maar met collectief hard werken en vertrouwen in haar eigen spel won Rodenburg uiteindelijk verdient.

Rodenburg 2 nam het een dag eerder al op tegen de routiniers van Mid-Fryslan 4. Helaas kon het tweede de eerste helft te weinig zetten tegenover het spel van de tegenstander. De tweede helft was een stuk beter, maar het verschil was al gemaakt. Hierdoor verloren zij met 24-16.

Komende zondag neemt de selectie het op tegen ZKC’19 uit Zuidwolde. De wedstrijden worden gespeeld in Leek, Rodenburg 2 start om 13:00 en aansluitend (14:30) nemen de 1e teams het tegen elkaar op.