KC Rodenburg

Over Rodenburg

Over Rodenburg

KC Rodenburg is aangesloten bij het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond). We hebben 3 senioren teams, combiteams met Sparta en OWK en 2 jeugdteams. Daarnaast nog de allerkleinsten, de kangoeroes.
KC Rodenburg speelt op kunstgras en het veld ligt op het sportpark van Rodenburg in Leek.
Naast het korfbal organiseert onze vereniging veel nevenactiviteiten. KC Rodenburg is de gezelligste vereniging van de omgeving.

Om u wegwijs te maken binnen onze club hebben we hieronder wat zaken op een rijtje gezet. Mocht u toch nog iets missen, laat het weten, dan kunnen we voor aanvullende informatie zorgen.
Contact formulier

Teamsport

Korfbal is een teamsport die beoefend wordt door zowel jongens als meisjes. Teamsport houdt ook in dat er op je gerekend wordt. Het is natuurlijk leuk om met anderen samen te kunnen spelen! Het spelplezier is voor kinderen het voornaamste. Korfbal is een gemengde sport. Een team bestaat uit 4 jongens/heren en 4 meisjes/dames, maar er zijn ook pupillen teams, die bestaan uit vier kinderen en dat kunnen vier meisjes zijn of vier jongens, dat is afhankelijk van het aantal kinderen dat er is. Korfbal wordt gespeeld in een veld met 2 vakken. In elk vak staat een korfbalpaal. Beide partijen hebben een eigen paal waarin ze moeten scoren. In het ene vak wordt aangevallen en in het andere vak wordt verdedigd. In elk vak staan van elk team 2 jongens en 2 meisjes. Zij hebben elk een tegenstander van hetzelfde geslacht, zodat er dus bij een wedstrijd 8 spelers van elk team in het veld staan en natuurlijk één scheidsrechter.
Bij korfbal hebben we verschillende leeftijdsklassen:
• Kangoeroes van 3 t/m 6 jaar
• Pupillen van 6 t/m 11 jaar
• Aspiranten van 12 t/m 15 jaar
• Junioren van 16 t/m 18 jaar
• Senioren vanaf 19 jaar

In elke leeftijdsklasse speel je in een team met mensen die ongeveer even goed kunnen korfballen als jij. Zodoende speelt iedereen in een ploeg met spelers van ongeveer gelijk niveau. Alle ploegen, vanaf de pupillen tot en met de junioren, hebben een trainer/coach, die de ploeg begeleidt en traint.
De trainingen zijn door de week en de wedstrijden in het weekend.

Training

Korfbal is een behendigheidssport. Hoe vaker je traint hoe beter het gaat. Daarom wordt door oudere kinderen 2 keer per week getraind. Trainers rekenen op jullie komst. Kun je echt niet komen, bel of mail dan tijdig af. De training gaat vrijwel altijd door. Zorg voor een regenjack bij regenachtig weer. Als de training vervalt krijg je tijdig bericht. In de vakantieperiodes wordt bekeken of we door kunnen trainen.
Op het veld kun je ook in het weekend terecht om te oefenen of een partijtje te schieten met andere kinderen. Vraag of iemand wil helpen om palen neer te zetten. Wel helpen opruimen natuurlijk!

Competitie

Wedstrijden spelen we op zaterdag.

Er worden 3 competities gespeeld:
1e in de periode september t/m oktober (veld),
2e in de periode november t/m half maart (zaal),
3e in de periode eind maart t/m mei (veld)
In de schoolvakanties wordt er soms gespeeld.
De technische commissie stelt voor aanvang van een nieuwe competitie opnieuw de teams samen. Er worden oefenwedstrijden georganiseerd en/of we nemen deel aan toernooien. Let op de opstellingen in de nieuwsbrief of op deze site! Alle gegevens over de wedstrijden, zoals het programma, de uitslagen en de standen, zijn ook terug te vinden op de website van het KNKV: www.knkv.nl

Opstellingen

In het eerste weekbericht staat een competitieschema zodat je weet wanneer er gespeeld wordt. Wekelijks staan de opstellingen op de website met de vermelding van de verzamelplaats en -tijd en de ouders die aan de beurt zijn voor vervoer. Soms sta je reserve bij een andere ploeg; kijk daar ook naar! Kijk van tevoren even in je agenda. Graag ruim van te voren afmelden bij de trainer/coach, die dan vervanging regelt.

Vervoer

Spelen we verder weg, dan stelt de wedstrijdsecretaris ouders op om de ploeg te vervoeren. Dit gaat bij toerbeurt. Vanwege de aansprakelijkheid is het gewenst dat elk kind in een gordel zit als we met de auto gaan. Als je niet kunt rijden moet je zelf voor vervanging zorgen!

Spelerskaart

Spelers mogen aan de competitie deelnemen vanaf de dag dat ze de leeftijd van zes jaar bereiken. Iedere speler krijgt van de bond een spelerskaart met daarop zijn pasfoto en lidnummer van de bond en is dan speelgerechtigd. De tijd staat niet stil bij de KNKV. Inmiddels wordt er niet meer met papieren spelerskaarten gespeeld maar wordt dit digitaal gedaan via de app Sportlinked. Tevens is in Sportlinked een digitaal wedstrijdformulier aanwezig voor elke wedstrijd. Nieuwe spelers kunnen 1 keer zonder spelerskaart spelen. Daarom is het belangrijk dat je bij je aanmelding zo snel mogelijk zorgt voor een pasfoto. De wedstrijdsecretaris regelt hiermee spelerskaarten via de bond.

Activiteiten

Verdeeld over het seizoen vinden er voor de jeugd diverse activiteiten plaats bijvoorbeeld: sinterklaasfeest, seizoensafsluiting, themafeest, jeugdkamp en nog veel meer. Ook voor de oudere leden wordt er veel georganiseerd.

Vriendjes en vriendinnetjes

Je kunt altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de training om ook eens mee te doen.
Soms worden er andere activiteiten georganiseerd waar je vriendjes mee naartoe kunt nemen om kennis te maken met het korfbal en onze vereniging.

De Spelregels

Op de website www.knkv.nl vind je de spelregels terug.
We leren de spelregels bij de training en bij het spelen. Veel scheidsrechters/spelleiders besteden er bij jeugdige spelers extra aandacht aan door uit te leggen waarvoor ze fluiten.

Hoe word je lid van KC Rodenburg?

Als je korfbal bij KC Rodenburg leuk vindt, nadat je een paar keer hebt mee getraind, dan kun je lid worden van KC Rodenburg. Dit doe je door dit aanmeldingsformulier in te vullen en door een pasfoto in te leveren bij de trainer/coach. Rodenburg zal contact met je opnemen wanneer je aanmelding binnen is.