KC Rodenburg

Na wisselvallige 1e helft verdiende overwinning Rodenburg

Afgelopen zondag stond voor Rodenburg de eerste veldwedstrijd op het programma. Na een hele goede voorbereiding, waarin drie oefenwedstrijden werden gespeeld, moest de volledige selectie afreizen naar Oosterwolde. Op het gras in Oosterwolde gaf Rodenburg 2 het goede voorbeeld door met 13-27 te winnen van DIO 2. Aan het 1e team de opdracht om hier nog een overwinning aan toe te voegen.

Er werd scherp begonnen en Rodenburg nam direct een 0-2 voorsprong. Even was het wat zoeken bij het 2e aanvalsvak van Rodenburg en scoorde DIO haar 1e doelpunt van de wedstrijd. Direct daarna wist Rodenburg wat terug te doen en  zette de stand op 1-3. Tot 2-4 kon DIO bijblijven, maar zij konden dit niet volhouden. Met snelle doelpunten en goede aanvallen liep Rodenburg uit naar een 3-9 tussenstand. De wedstrijd leek in het eerste kwart van de wedstrijd al beslist, maar dat bleek niet zo te zijn. DIO kwam terug via een aantal strafworpen en Rodenburg was in deze fase van de wedstrijd niet bij machte om het spel van het eerste kwart weer op te pakken. Uiteindelijk kwam DIO zelfs gelijk op 10-10, waarna het rustsignaal volgde.

De tweede helft moest Rodenburg zich herpakken en laten zien waarom de drie voorgaande wedstrijden van DIO dit seizoen werden gewonnen. Ondanks dat DIO voor het eerst in de wedstrijd voor wist te komen (11-10) herpakte Rodenburg zich goed. Met veel strijd en goed spel nam Rodenburg het initiatief en kwam op een 13-15 voorsprong. Met het lekkere gevoel van de voorsprong en lange opgezette aanvallen liep Rodenburg verder uit. Via 14-18 liep Rodenburg zelfs uit naar een 14-19 voorsprong. Nu leek de wedstrijd definitief naar Rodenburg te gaan, maar gezien het tweede deel van de eerste helft was nog niets zeker. Nu speelde Rodenburg de wedstrijd goed uit en werd de eindstand bepaald op 17-22.

Hierdoor is de selectie van Rodenburg het tweede deel van de competitie goed begonnen en nam het 4 punten mee terug naar Leek.

Volgende week staan er weer thuiswedstrijden op het programma. Rodenburg 1 zal het thuis opnemen tegen Atalante uit Apeldoorn om 14:30. Aansluitend zal het tweede Korwi op bezoek krijgen in Leek.