KC Rodenburg

Makkelijke overwinning Rodenburg

Zondag kwam de selectie van SIOS op bezoek bij Rodenburg in Leek. Gezien de stand van de competitie, SIOS stond onderaan met maar 1 punt, moest het vandaag een overwinning worden voor Rodenburg. Vooraf werd afgesproken dat ze zeker niet onderschat moesten worden en er voor elke bal ‘gevochten’ moest worden.

Dat er scherp moest worden begonnen pakte Rodenburg direct goed op. Daar waar de eerste aanval nog niet beloond werd met een doelpunt waren dat de daaropvolgende aanvallen van Rodenburg wel. Hiermee namen zij een verdiende 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt van SIOS volgende uit een strafworp, maar Rodenburg zette daar direct 3 doelpunten tegenover en nam daarmee een 5-1 voorsprong. SIOS wilde het deze middag Rodenburg niet te makkelijk maken en kwam terug tot 6-5. Door deze stand was Rodenburg weer wakker geschud en ging weer stukken beter om met de ruimte die zij veelvuldig van SIOS kregen. Door vijf doelpunten liep Rodenburg weer uit naar een 11-5 voorsprong. Het ging in deze fase heel makkelijk, haast te makkelijk. Hierdoor begon Rodenburg af en toe haar aanvallen te forceren en kreeg SIOS de kans om terug te komen tot 11-7. Rodenburg schakelde weer een tandje bij en liep uit naar een 15-8 voorsprong in de rust.

De wedstrijd was gespeeld en de tweede helft moest goed worden uitgespeeld om met een goed gevoel het veld af te gaan. Dit veelvuldig, maar bleek soms toch lastig. Rodenburg bleef duidelijk de betere en SIOS had aanvallend niet veel in te brengen. In fases was er snel balverlies bij Rodenburg, maar ook diverse aanvallen werden scorend afgerond. Hierdoor kwam Rodenburg op een 20-11 voorsprong en kon rustig blijven doorspelen. Na een aantal mooie acties zonder score werd er nog een mooie ‘one-hander’ gescoord door Rodenburg. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 23-12. Een goede degelijke overwinning waarmee Rodenburg naar boven kan blijven kijken in de competitie.

Voordat Rodenburg 1 het opnam tegen SIOS won Rodenburg 2 al overtuigend van SIOS 2. Ook zij waren op alle fronten beter dan de tegenstander deze zondagmiddag en wonnen terecht met 24-15 van hun tegenstander uit Wolvega. Volgende week zondag staan de laatste wedstrijden van dit jaar op het programma, wat de veldcompetitie betreft. Rodenburg 2 zal afreizen naar Assen om het daar om 11:30 op te nemen tegen naaste concurrent AVO 3. Later op de middag, om 14:30, zal het eerste het opnemen tegen Club Brothers in Groningen.