KC Rodenburg

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Deel 4

In het kader van “de Week van het Sportplezier” is hier al de derde editie van de rubriek: ”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?”

In de overgang van de zaal en het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de OWK teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. Na de Combi C1, C2, B1 en A1, is het vandaag de beurt aan de spelers en trainer/coaches van de Combi B2.

Sinds dit seizoen kunnen we genieten van maar liefst vijf combiteams van OWK, Rodenburg en Sparta.

DE COMBI B2

In een poule van vier speelde de Combi B2 haar veldwedstrijden in het najaar van dit seizoen. In deze poule was het spannend. Met OKO en Olympia hadden het zwaar tegen onze Combi en Drachten. En er moest dan ook gestreden worden tegen Drachten om de eerste plaats. Met een 7-3 verlies op 14 oktober van Drachten,  ging de Combi B2 een week later richting Drachten om het weer gelijk te trekken. In een spannende wedstrijd was het dubbeltje wisselen en met een 9-9 eindstand trok Drachten aan het langste eind, maar sloot de Combi met een tweede plaats en negen wedstrijdpunten de najaarscompetitie zeer goed af.

Met zes tegenstanders in de zaalcompetitie had de Combi een zware competitie met mooie winsten en regelmatig krappe verliezen heeft de B2 een mooi seizoen gedraaid waarin het team weer veel geleerd heeft. De vier bovenin belandde teams wisten afstand te nemen van de andere drie teams. Met een mooie vijfde plaats met zeven punten uit twaalf wedstrijden wist de B2 de zaal af te sluiten.

In de voorjaarscompetitie zijn er weer alle mogelijkheden voor opnieuw spannende en mooie wedstrijden.

Trainer/Coach van de Combi B3 Kor Hut, geeft, na een korte omschrijving van alle trainers en coaches van de Combi B1, hieronder een leuke omschrijving van hun negen Combi B1 spelers.

DE TRAINERS EN COACHES VAN DE COMBI B2

Kees-Jan Hut

Kees-Jan was, voordat hij begon met korfballen bij Sparta actief als voetballer. Hij is een allround korfballer en een erg enthousiaste aanwinst voor Sparta 3. Sinds de start van de combiteams is Kees-Jan op donderdag de trainer van de Combi B1, B2 en B3 op de maandagavond en coacht de wedstrijden van de Combi B1.

Kor Hut

Kor is de oudere broer van Kees-Jan en al van jongs af aan lid van Sparta. Hij heeft alle jeugdteams doorlopen en heeft al jaren een plekje in het eerste team van de Zevenhuisters veroverd. Kor zet zich in voor de jeugdactivitieiten van Sparta en de maandagavondtrainingen van de Combi B1, B2 en B3. tevens coacht Kor de wedstrijden van de Combi B2.

Anouk Pothoven

Anoek is sinds de start van de combiteams, samen met Kees-Jan en Kor, de maandagavondtrainer van de Combi B1, B2 en B3. Anoek is afkomstig van Frigro, waar zij in de jeugd speelde. Op haar 18e maakte zij de overstap naar de selectie van Sparta en haalde zij haar KT3 trainersdiploma.

Nick Spaan

Nick is een actief lid bij KC Rodenburg. Na voorgaande jaren Rodenburg C1 te hebben getraind is hij dit jaar de woensdagavondtrainer van de B-combiteams. Wanneer hij kan is hij ook bij de wedstrijden aanwezig om de teams aan te moedigen. Zelf is hij een vaste waarde in het tweede en maakt ook steeds meer minuten in het eerste. Nick is een stabiele factor, die bekend staat om zijn zuivere afstandsschoten. Naast training geven en spelen houdt Nick wel van een feestje,. In de ACCIE is hij dan ook goed op zijn plaats.

Attina Stoelwinder

Attina maakt sinds dit seizoen deel uit van de selectie van Sparta. Hiervoor was ze actief bij de junioren van OWK, maar de meeste wedstrijden speelde Attina in de jeugd van NKC. Sinds de start van de combiteams assisteerde Attina eerst tijdens de trainingen, wat al gauw uitmondde tot volwaardig trainer en coach van de B3.

Jeroen van Wijk

Jeroen geeft op woensdag training aan de B-combiteams en is daarnaast samen met Herwin coach van de B1. Jeroen speelt bij Rodenburg in het eerste team en is één van de grote talenten van de club. Hij staat bekend op zijn positieve instelling en de ‘show-balletjes’ die hij geregeld maakt tijdens trainingen en wedstrijden. Zijn positieve instelling gebruikt hij ook tijdens het training geven en coachen.

Marijn van Wijk

Marijn is een echte Rodenburger in hart en nieren, maar ook voor de combiteams maakt hij graag tijd. Op woensdagavond verzorgt hij samen met broer Jeroen en Nick Spaan de trainingen. Marijn is iemand die altijd maximale inzet toont en dit ziet hij dan ook graag terug bij zijn spelers. Naast korfballen en training geven is Marijn zeer actief in de ACCIE de activiteitencommissie van Rodenburg.

DE TOPPERS VAN DE COMBI B2

Rachel van Dijk

Rachel is een echte allround korfbalster. Zowel verdedigend als aanvallend een dame om in de gaten te houden. Ze helpt haar medespelers erg goed om vrij te komen en durft ook zeker haar eigen kansen te nemen. Concentratie tijdens een korte uitleg in de training, is voor Rachel een leuke uitdaging.

 

Bente Hut

Bente lijkt buiten en in het veld soms niet altijd even geïnteresseerd, maar vergis je niet! Bente is een dame die juist alles goed in de gaten houd. Vooral in het veld probeert ze met haar scherpe passes haar medespelers heel mooi vrij te spelen. Haar scherpe schoten zorgen regelmatig voor heerlijke doelpunten. Je weet altijd hoe Bente ergens instaat en wat zij ergens van vindt.

Anne-Joost Kalfsbeek

Anne-Joost is een heer die in alle hoeken en gaten van het veld te vinden is om zijn taak te volbrengen. Hij is een hele harde werker die er alles aan doet om zijn medespelers vrij te spelen. Zelf kansen nemen vergeet hij nog wel eens, maar dit gaat steeds beter. Anne-Joost is een echte teamspeler die buiten het veld veel internet. Hierdoor komen er tijdens een training soms termen voorbij waarvan de oren van de trainers gaan klapperen.

Tessa Kruizenga

Tessa is een hele snelle en technisch sterke verdedigster. Met haar snelheid en behendigheid een grote nachtmerrie voor elke tegenstander. Ook in de aanval weet ze haar snelheid goed te benutten. Niet alleen in het lopen is Tessa één van de snelsten, ook in haar schoten word geen tijd verknoeid. Een echte teamspeler die het verschrikkelijk vindt om te verliezen.

Floris Maaldrink

Floris is de baas van de afvang. Met zijn lange armen plukt hij alle ballen boven de tegenstanders uit. Springen vind hij zelf niet nodig, zonder lukt het voor hem ook wel. Verdedigend maakt hij ook goed gebruik van zijn lengte. Floris heeft met als zijn medespeler Ties Slagter, een zeer droge humor, die vaak even uitgetest wordt op de trainers.

Dorien Poelman

Dorien is een dame die veel vanuit de korf speelt. Een kort kansje is haar meest favoriete actie. Verdedigend is zij een erg sterke speelster, die uitzonderlijk veel druk op haar tegenspeelster durft te geven. Buiten het veld komt ze misschien rustig over, maar in het veld is zij een dame die zeker haar steentje bijdraagt in dit leuke team.

Ties Slagter

Ties is de Combi B2 heer met zeer veel kracht in zijn armen. Een heer die van alle hoeken uit het veld kan scoren en waar de Combi B2 van op aan kan. De acties hoeven van hem niet zo nodig. Waarom moeilijk doen als vanaf 10 meter hij er ook lekker ingaat? Buiten het veld is Ties altijd herkenbaar door de muziek die uit zijn tas komt. Naast muziek staat droge humor ook hoog op zijn favoriete lijstje.

Dieko Stoelwinder

Dieko is een schutter van topformaat. Welke afstand dan ook, Dieko weet altijd de korf makkelijk te vinden. Vele mooie doelpunten zijn al op zijn naam geschreven. Dieko is echter niet alleen aanvallend sterk, maar met zijn lengte ook verdedigend een last voor zijn tegenstander. Aan verliezen heeft hij echter een bloedhekel. Buiten het veld is Dieko een hele aardige jonge man die korfbal technisch veel in zijn mars heeft.

Maureen van der Wal

Maureen is de Combi B2 speelster van de korte kansjes. Zij is heer en meester in de afvang rond de korf en de korte kans . Met haar lengte en snelheid is zij ook in de verdediging een gevaarlijke dame. Samen met Rachel is zij een gezellig koppel, die elkaar altijd wel iets te vertellen hebben.