KC Rodenburg

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Deel 3

In het kader van “de Week van het Sportplezier” is hier al de derde editie van de rubriek: ”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?”

In de overgang van de zaal en het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de OWK teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. Na de Combi C1 en C2, is het vandaag de beurt aan de spelers en trainer/coaches van de Combi B1.

Sinds dit seizoen kunnen we genieten van maar liefst vijf combiteams van OWK, Rodenburg en Sparta.

DE COMBI B1

Op het samengaan van de C-ers en B-ers van de drie verenigingen, volgde een mooie korfbalspurt van de oudste jeugd van de combiteams. De B1 wist in de najaarscompetitie op het veld ongeslagen kampioen te worden met 79 doelpunten voor en 29 tegen. In de zaal bleek de tegenstand echter wat lastiger. Alsnog werd er goed gepresteerd en wisten de B-ers veelal het geleerde op de trainingen, snel toe te passen. De B1 sloot dan ook de zaal af met een mooie vierde plaats in de poule. Op het veld liggen alle kansen weer open voor een mooie competitie waarbij vast en zeker de uitdaging van dit team het behalen van het kampioenschap zal zijn.

Trainer/Coach van de Combi B1 Jeroen van Wijk, geeft, na een korte omschrijving van alle trainers en coaches van de Combi B1, hieronder een leuke omschrijving van hun negen Combi B1 spelers.

DE TRAINERS EN COACHES VAN DE COMBI B1

Herwin de Boer

Herwin doet de coaching van de Combi B1 samen met Jeroen van  Wijk. Herwin is langs de lijn zeer fanatiek en gaat voor niets minder dan twee punten. Ook gooit hij zelf een balletje in het derde team van Rodenburg.

Kees-Jan Hut

Kees-Jan was, voordat hij begon met korfballen bij Sparta actief als voetballer. Hij is een allround korfballer en een erg enthousiaste aanwinst voor Sparta 3. Sinds de start van de combiteams is Kees-Jan op donderdag de trainer van de Combi B1, B2 en B3 op de maandagavond en coacht de wedstrijden van de Combi B1.

Kor Hut

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKKor is de oudere broer van Kees-Jan en al van jongs af aan lid van Sparta. Hij heeft alle jeugdteams doorlopen en heeft al jaren een plekje in het eerste team van de Zevenhuisters veroverd. Kor zet zich in voor de jeugdactivitieiten van Sparta en de maandagavondtrainingen van de Combi B1, B2 en B3. tevens coacht Kor de wedstrijden van de Combi B2.

Anouk Pothoven

Anoek is sinds de start van de combiteams, samen met Kees-Jan en Kor, de maandagavondtrainer van de Combi B1, B2 en B3. Anoek is afkomstig van Frigro, waar zij in de jeugd speelde. Op haar 18e maakte zij de overstap naar de selectie van Sparta en haalde zij haar KT3 trainersdiploma.

Nick Spaan

Nick is een actief lid bij KC Rodenburg. Na voorgaande jaren Rodenburg C1 te hebben getraind is hij dit jaar de woensdagavondtrainer van de B-combiteams. Wanneer hij kan is hij ook bij de wedstrijden aanwezig om de teams aan te moedigen. Zelf is hij een vaste waarde in het tweede en maakt ook steeds meer minuten in het eerste. Nick is een stabiele factor, die bekend staat om zijn zuivere afstandsschoten. Naast training geven en spelen houdt Nick wel van een feestje,. In de ACCIE is hij dan ook goed op zijn plaats.

Jeroen van Wijk

Jeroen geeft op woensdag training aan de B-combiteams en is daarnaast samen met Herwin coach van de B1. Jeroen speelt bij Rodenburg in het eerste team en is één van de grote talenten van de club. Hij staat bekend op zijn positieve instelling en de ‘show-balletjes’ die hij geregeld maakt tijdens trainingen en wedstrijden. Zijn positieve instelling gebruikt hij ook tijdens het training geven en coachen.

Marijn van Wijk

Marijn is een echte Rodenburger in hart en nieren, maar ook voor de combiteams maakt hij graag tijd. Op woensdagavond verzorgt hij samen met broer Jeroen en Nick Spaan de trainingen. Marijn is iemand die altijd maximale inzet toont en dit ziet hij dan ook graag terug bij zijn spelers. Naast korfballen en training geven is Marijn zeer actief in de ACCIE de activiteitencommissie van Rodenburg.

DE TOPPERS VAN DE COMBI B1

Marc van den Berg

Marc heeft altijd een hoge inzet. Hij is erg snel en kan zo makkelijk zijn tegenstanders volgen in de verdediging. In de aanval wil Marc overal staan, nooit staat hij stil. Hij kan makkelijk vrijkomen. Als hij de rust neemt voor zijn schot dan kan hij dodelijk zijn van afstand.

Nienke de Boer

Haar afstandsschot is erg zuiver, als Nienke vrij staat op zes meter is het vaak een doelpunt. Ze maakt ook de juiste keuzes tussen schieten of de bal naar binnen voor een doorloopbal. De tegenstanders weten niet wat er gaat gebeuren en dat zorgt ervoor dat ze altijd gevaarlijk is.

Anne Feenstra

Anne weet hoe het spelletje gaat en kan goed een wedstrijd lezen. Hij neemt de leiding in het vak en kan daardoor duidelijkheid en rust creëren om een goede aanval op te zetten. Hij is kritisch en kan goed zien waar de verbeterpunten zitten en geeft dit aan. Dit zorgt ervoor dat het de volgende keer niet nogmaals verkeerd gaat.

Frank Helfferich

Frank staat graag onder de korf, maar als hij daar eenmaal staat maakt hij zijn bijnaam waar. Hij pakt bijna elke rebound en daarom heet hij ook “Frank the Tank”. Hij pakt vanuit de korf vaak zijn doelpuntjes mee.

Marit Kant

Marit is altijd vrolijk, altijd lachen en giebelen. Marit heeft een felle actie en kan daarmee makkelijk tegenstanders passeren en een doorloopbal scoren. Ze is erg aanvallend ingesteld en kan daarmee een echte dreiging vormen voor de tegenstander.

Eline Langedijk

Eline is erg sterk en lang. Ze kan hierdoor goed de rebound pakken en zorgen dat er vaker geschoten kan worden in een aanval. Ze schiet ook erg makkelijk en door de kracht kan ze van verre afstanden met gemak schieten. Dit zorgt ervoor dat ze bijna altijd wel een kans creëert.

Lennard Norden

Springen, vliegen, rennen. Aan inzet geen gebrek bij Lennard. Als een bal onhaalbaar lijkt, bewijst Lennard het tegendeel. In het veld neemt Lennard het spreekwoord vallen en opstaan wel erg letterlijk. Elke wedstrijd valt hij een aantal keren op de grond, maar staat gelijk weer op en gaat door. Met een goed afstandsschot is hij ook gevaarlijk en als de tegenstander hem vrijlaat straft hij dit af.

Liejan Postma

Voor de wedstrijd gaat Liejan altijd goed rekken, ze is erg lenig. Als de trainers deze rekoefeningen zouden doen, dan zouden zij alles afscheuren. Ze is erg goed in verdedigen en zit altijd kort op haar tegenstander. Vele tegenstanders zien er geïrriteerd uit als Liejan ze geen kans gunt.

Jorien Postma

De belangrijke passes geven om een geweldige kans te krijgen. De juiste lijnen lopen om de aanval goed te laten lopen. Het inzicht dat Jorien heeft is ontzettend goed. Ze begint steeds meer te schieten en dat komt het spel van het team ook ten goede. Jorien is een echte teamspeelster.

Mark van der Velde

Mark wordt gesierd door zijn enthousiasme en vrolijkheid. Nooit zien wij hem negatief of boos. Mark is erg leergierig, hij wil altijd weten wat hij de volgende keer beter kan doen. Verdedigen kan Mark erg goed en zorgt daardoor geregeld dat zijn tegenstander niet kan scoren.

Elvira Visser

Elvira is snel en kan daarmee mooie acties maken. Als de tegenstander even niet oplet is Elvira weg en kan ze een mooie kans scoren. Elvira kan ook van erg ver schieten en heeft daarmee geregeld een belangrijk doelpunt gemaakt in de wedstrijd.