KC Rodenburg

In merkwaardig slot pakt Rodenburg toch de overwinning

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Rodenburg – Atalante op het programma. Ondanks dat voor de wedstrijd Atalante drie punten voorsprong op de ranglijst had, werd de uitwedstrijd overtuigend door Rodenburg gewonnen. Een overwinning was dus zeker weer mogelijk en daarmee zou Rodenburg afstand nemen van de onderste ploegen en aansluiten bij de top.

Op een zomerse dag met ideale weersomstandigheden begon Rodenburg goed aan de wedstrijd. Rodenburg nam al snel een 1-0 voorsprong, maar het tweede doelpunt liet op zich wachten. Rodenburg creëerde genoeg goede kansen maar was wat ongelukkig in de afronding. Uiteindelijk wist Atalante dan ook de stand op 1-1 te zetten. Helaas bleef Rodenburg aan het begin van de wedstrijd teveel kansen missen, waardoor Atalante bij kon blijven en zelfs een voorsprong kon nemen tot 6-7. Rodenburg pakte dit weer goed op en kwam gelijk en nam direct de voorsprong. Weer wist Atalante gelijk te komen, maar Rodenburg scoorde direct daarna de 9-8. Na dit doelpunt floot scheidsrechter De Vries direct voor de rust.

In de rust was het duidelijk dat Rodenburg vandaag punten kon pakken, maar makkelijk zou het niet worden. Dit bleek ook wel in de eerste aanval na rust van Atalante, zij scoorden direct de gelijkmaker. Ondanks dat ging Rodenburg door en wisten zij drie keer op rij te scoren, 12-9. Dit zou het moment moeten zijn dat Rodenburg de wedstrijd naar zich toe trok, maar door te korte aanvallen en wat ongelukkige momenten in de verdediging nam Atalante zelfs de voorsprong over en kwam op 13-14. Rodenburg kwam weer gelijk, maar nu waren de rollen omgedraaid. Het was Atalante wat steeds de voorsprong nam en Rodenburg moest die achterstand weer wegwerken. Door een scherp schietende heer van Atalante kwamen zij zelfs op een 15-17 voorsprong.

Rodenburg bleef doorgaan en wist deze achterstand weer om te buigen naar een 19-18 voorsprong. In de laatste minuten bouwde Rodenburg de voorsprong uit naar 20-18, maar door een dames wissel aan de kant van Atalante kwamen zij weer terug tot 20-20. Met nog minder dan een halve minuut te spelen kreeg Rodenburg nog één keer de bal in het aanvalsvak. De invul werd neergezet en een doorloopbal werd genomen, maar de Rodenburg heer werd foutief afgestopt en Rodenburg kreeg een strafworp. Uiteraard leek dit het moment om de wedstrijd naar je toe te trekken, maar de strafworp ging mis. Een heer van Atalante was alleen zo onhandig om niet voldoende afstand te houden, een herkansing volgde. Nu moest de strafworp erin, maar helaas weer werd deze gemist. Blijkbaar had de heer van Atalante niet geleerd van zijn fout en liep weer te vroeg in, een derde strafworp volgde. Deze keer werd de strafworp wel benut en bij het uitnemen van de bal door Atalante floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Ook hier bleek weer ‘driemaal is scheepsrecht’ en Rodenburg won de wedstrijd.

Door deze overwinning en de overige uitslagen in de poule kan Rodenburg nog steeds blijven kijken naar de eerste plaats, wel zullen dan alle overige wedstrijden sowieso winnend afgesloten moeten worden. Volgende week, 1e paasdag, komt de selectie van OKO op bezoek. De wedstrijd van het eerste zal starten om 14:30, aansluitend zullen de tweede teams het tegen elkaar opnemen.