KC Rodenburg

Eerste winst en eerste verlies voor selectie Rodenburg

Zondag 18 december, het laatste competitieweekend van 2018. Rodenburg 2 nam het op tegen AVO 4. Rodenburg begon zeer sterk aan de wedstrijd en wist al snel een gat te slaan. De rust werd in gegaan met een 11-6 voorsprong. Rodenburg wist het gat op 4 tot 6 punten te houden. Halverwege de  tweede helft verloor Rodenburg wat energie, waar AVO juist door ging. Uiteindelijk leek het nog even spannend te worden, maar Rodenburg hield het hoofd koel en wist de wedstrijd te winnen met 19-18.

Vervolgens mocht Rodenburg 1 het opnemen tegen het voor hen onbekende HKC uit Hengelo. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het een felle en spannende wedstrijd ging worden. De wedstrijd begon gelijkwaardig. Beide ploegen wisten de korf te vinden en bleven dicht bij elkaar. Rodenburg wist met een kleine voorsprong de rust in te gaan, 11-9. Het begin van de tweede helft was niet anders dat de eerste helft. De ploegen gingen gelijk op. Uiteindelijk miste Rodenburg de scherpte om de kansen af te maken waardoor HKC aan de goede kant van het scorebord kwam. Met nog enkele minuten te spelen moest Rodenburg risico nemen in de verdediging. Het mocht helaas niet baten en HKC kon nog iets verder uitlopen naar uiteindelijk 17-24.

Voor nu zit het er even op. De competitie wordt in 2019 hervat op zondag 13 januari. Rodenburg 2 is dat weekend nog vrij maar Rodenburg 1 mag het dan opnemen tegen Duko 1 in de Rodenburghal om 14.30uur.