KC Rodenburg

Eerste verlies korfballers Rodenburg

Afgelopen zondag moest de Rodenburg selectie het opnemen tegen ZKC uit Zuidwolde. Het eerste van Rodenburg was nog ongeslagen en hoopte deze status vast te houden tegen ZKC. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar al in de zaal en waren beide wedstrijden spannend. Uiteindelijk wonnen beide ploegen één keer. Een makkelijke middag zou het dus van tevoren zeker niet worden.

Het was ZKC die de score opende en daarna direct een 2-0 voorsprong nam. Rodenburg herstelde zich goed en kwam vrij snel weer op gelijke hoogte. Na een aantal doelpunten aan beide kanten nam Rodenburg een 5-4 voorsprong. Helaas konden zij dit tegen het zuiver schietende ZKC niet uitbouwen en nam ZKC weer de leiding over. Het verschil bleef klein tot de 10-11 voorsprong voor ZKC. Zij wisten deze verder uit te breiden naar 10-13. Rodenburg bleef hard werken voor de doelpunten, maar het was vaak ZKC wat in de duels net iets gretiger was. Er werd uiteindelijk gerust met een 12-15 voorsprong voor ZKC.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat Rodenburg makkelijk nog de wedstrijd kon kantelen. Dit pakte direct goed uit en Rodenburg kwam terug tot 13-15. Helaas brak er toen een periode aan waarin Rodenburg haar kansen niet kon verzilveren en ZKC vaak de gelukkige was in de duels. De scherp schietende tegenstanders liepen hierdoor uit naar een 13-21 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld maar ondanks dat probeerde Rodenburg door te gaan. Hierdoor kwamen zij terug tot 17-22, maar ZKC speelde zonder druk (door hun ruime voorsprong) de wedstrijd uit en bleven van afstand zuiver schieten. Uiteindelijk lukte het Rodenburg niet om de wedstrijd meer te kantelen en won ZKC deze middag met 20-27.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste nam Rodenburg 2 het op tegen ZKC 2. Aan het begin van de wedstrijd was Rodenburg niet scherp en stond het snel achter met 1-6. Dit konden zij helaas de gehele wedstrijd niet meer ongedaan maken en verloren uiteindelijk met 11-16 van ZKC 2.

Aanstaande zondag zal Rodenburg 2 afreizen naar Enschede om het daar op te nemen tegen DOS-WK 3. Rodenburg 1 speelt dichterbij, om 14:30 is OKO de tegenstander in Opende.