KC Rodenburg

Collectief Rodenburg wint van Olympia

Zondag 30 september mochten deze twee teams de eerste confrontatie van dit seizoen afwerken op het blauwe veld in Leek. Waar in het verleden de withemden uit Twijzel altijd een angstgegner waren voor de Rodenburgers, zijn de laatste twee seizoenen elke keer de punten door Rodenburg in de tas gestopt.

14:30 scheidsrechter Snip fluit voor de start van de wedstrijd. Door tactisch opstellen van Olympia ging de start niet zoals Rodenburg dit gepland had. Door snel wisselen waren de vakken weer in evenwicht evenals het resultaat dat op de mat gelegd werd. Het ging gelijk op en geen van beide ploegen kwam los van de ander. Er werd gerust met een tussenstand van 7-7.

De tweede helft kwam Rodenburg goed uit de start blokken door direct twee keer te scoren. Die twee doelpunten voorsprong heeft Rodenburg gedurende de tweede helft niet meer uit handen gegeven. Door tactisch wisselen van beide ploegen bleef de wedstrijd in evenwicht met elke keer het voordeel aan Rodenburg haar zijde. Uiteindelijk blies de heer Snip voor het laatst op zijn fluitje bij een stand van 19-15 voor Rodenburg. Een wedstrijd die door collectief mentale weerbaarheid gewonnen is door Rodenburg.

Volgende wedstrijd van Rodenburg wordt afgewerkt in Uffelte tegen Koru aanstaande zondag 7 oktober. Er zijn naar verluid nog enkele kaarten.