KC Rodenburg

Beachkorfbaltoernooi Westerkwartier donderdagavond 6 juli

Inmiddels is de competitie alweer enkele weken geleden afgesloten. Alle clubs hebben hun seizoensafsluiting gehad en de meeste spelers genieten nu even van hun vrije weekenden. Met nog een kleine drie weken te gaan staat het begin van de zomervakantie voor de deur.  Om toch nog wat in beweging te blijven en met onze geliefde sport bezig te zijn is Rodenburg op het idee gekomen om een beachkorfbaltoernooi te organiseren. Hiervoor zijn buurtverenigingen Sparta en OWK uitgenodigd.

 

 

De twee volleybalvelden voor de Rodenburghal zullen aanstaande donderdag 6 juli worden omgetoverd tot twee beachkorfbalvelden. Hier zullen vanaf half 8 teams van Rodenburg, Sparta en OWK het tegen elkaar opnemen. De basis is het reguliere korfbalspel, maar met enkele afwijkende regels die het juist extra aantrekkelijk maakt. Zo wordt er gespeeld op 1 veld met 2 korven, beide teams bestaan uit 2 heren en 2 dames. Daarnaast mag er onbeperkt gewisseld worden en ligt de snelheid van het spel een stuk hoger door bijvoorbeeld het niet bestaan van verdedigend schieten.

 

 

De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor publiek. In het veld zal er gestreden worden, maar donderdagavond staat vooral vermaak en plezier hoog in het vaandel. Voel je dus vrij om te komen kijken. In bijgaand schema staan de wedstrijdtijden vermeld. Let op, de nummering van de teams heeft niets te maken met het 1e en 2e zoals deze in de competitie uitkomen.

Download hieronder het schema:

Beackkorfbal 6-7-2017